🧩 Temel Özellikler

Üretim yöntemi: Geleneksel taş değirmen usulü ile ezilen zeytinlerin, düşük sıcaklıkta soğuk sıkım yapılmasıyla elde edilir 

Saf ve katkısız: Hiçbir kimyasal ya da katkı maddesi içermez; zeytinin doğal tüm özelliklerini muhafaza eder 


💚 Sağlık Faydaları

Doğal antioksidanlar (E vitamini) ve fitokimyasalların yüksek korunumu sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir, hücre yenilenme desteklenir ve yaşlanma geciktirilir 

Kalp-damar dostu: Tekli doymamış yağ asitleri LDL’yi düşürür, HDL’yi korur; kalp sağlığı desteklenir  

Sindirim sistemi ve enerji: Hafif yağ asitleri sayesinde sindirimi kolaydır, vücuda enerji sağlar 


🥣 Kullanım Alanları

Salatalar, mezeler, ekmek üstü tüketim: En yoğun aroma ve fayda bu şekilde alınır.

Düşük ısıda pişirme: Soğuk sıkım olması besin değerini korur. Kavurma & kızartma için de uygundur 

İlginizi Çekebilir