İçindekiler:
  •     % 100 Organik Kuru Fasulye

Net: 500gr

 

KURU FASULYE TARİFİ:

KURU FASULYE MALZEMELERİ:

    4 yemek kaşığı sıvı yağ
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 adet orta boy kuru soğan
    1 yemek kaşığı beyorganik domates salçası
    500 gram beyorganik kuru fasulye(1 gece önceden suda bekletilmilş)
    3 su bardağı su
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı toz şeker
    1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

 

KURU FASULYE YAPILIŞI:

Kuru fasulye yemeği için 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.

1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların iyice kavrulması ve tereyağının doğal olması lezzeti arttıracaktır.

Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin.

Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Fasulyelerinizin cinsine göre su miktarını arttırabilirsiniz. Dilerseniz tavuk ya da et suyu da kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir