Hatay’ın sıcak güneşiyle, tamamen geleneksel yöntemlerle hazırlanan güneş kuruması domates salçası, katkısız ve doğal bir lezzet kaynağıdır.

Yerli, etli ve sulu domatesler mevsiminde toplanır, yıkanır, çekirdeklerinden ve kabuklarından ayıklanır. Kaya tuzu eklenerek hiçbir koruyucu kullanılmadan büyük tepsilerde günlerce Hatay güneşi altında kurutulur.


Her gün düzenli olarak karıştırılarak yoğun kıvam alana kadar güneşte bekletilir.

Bu yöntem sayesinde:

Domatesin doğal rengi ve kokusu korunur.

Salça pişirilmediği için vitamin ve mineral kaybı minimum olur.

Yoğun kıvam ve gerçek domates aroması elde edilir.


🍅 Katkısız, koruyucusuz, %100 doğal!

Tuz ve domatesten başka hiçbir şey yok.

Hatay mutfağına özgü bu eşsiz lezzet, yemeklerinize hem sağlık hem lezzet katar.


🌞 Geleneksel güneş kurutma sayesinde gerçek domates tadını sofralarınıza getiriyoruz.

İlginizi Çekebilir